Zoogkoeienhouderij Erve De Wateregge

Wie zijn wij?

De Wateregge is een advies- en projectbureau voor het platteland. Door verbreding, vernieuwing en samenwerking streven wij naar een verbetering van de landbouwstructuur, het water- en natuurbeheer en de leefbaarheid in de stad en op het platteland.

Daarnaast heeft de Wateregge een zoogkoeienhouderij, een kudde met brandrode runderen, die ingezet worden voor natuurbegrazing in en rond Almelo.

Wat kun je doen bij Zoogkoeienhouderij Erve De Wateregge?

We gaan op excursie naar de doorbraak (of een andere plek rondom Almelo) waar onze koeien grazen en laten jullie kennismaken met natuur-inclusieve landbouw. Daarbij kun je het vlees proeven van een koe die het hele jaar door haar voedsel uit de natuur haalt.


We kunnen ook een programma op maat aanbieden zoals het inzaaien van bijenlinten in het voorjaar op diverse percelen, in een later stadium insectenonderzoek doen in deze stroken en uitleg geven over biodiversiteit in de breedste zin van het woord.


Belevend leren op Erve de Wateregge is leuk, divers en de bezoeken worden ingevuld naar wat er in het seizoen te beleven valt. Hierbij kun je denken aan paddenstoelen zoeken en onderzoeken in de herfst, waterdiertjes zoeken in het voorjaar, insectenhotelletjes maken in het najaar, knutselen voor vogels in de winter etc.

Waar vind je ons?

Zoogkoeienhouderij “Erve de Wateregge” Familie ten Velde
Bolkshoeksweg 1
7607TK Almelo
0546-455643
06-11273007

miriam@dewateregge.nl
www.dewateregge.nl