Ga naar de inhoud

Schapenhouderij Bornerbroek

Wie zijn wij?

Wij, de familie Dood te Bornerbroek, houden naast de zeugenhouderij een schapengrazerij. Met de tak van schapenhouden hebben we ons toegelegd om met Schoonebeeker-en Grootheide schapen het landschap te onderhouden en de natuur te beheren. Wij zetten heideschapen in om natuur- en cultuurterreinen te begrazen. Onze schapen zijn te vinden op heidevelden, industrieterreinen, groenstroken aan woonwijken, parken of bij particulieren in met name Twente.

Door het inzetten van zeldzame huisdierrassen slaan we twee vliegen in een klap; je houdt het ras in stand en gebruikt een ras wat goed uit de voeten kan met schrale gronden. Inzet van een kudde heeft ook een culturele, historische en toeristische waarde voor het landschap. Naast het houden van schapen, zorgen we dat het lamsvlees en de wol als Twents streekproduct wordt verkocht.

Wat kun je doen bij Schapenhouderij Bornerbroek?

Je kunt bij ons terecht voor boerderij-educatie en voorlichting over ons werk in de breedste zin. Doelgroepen zijn o.a.; scholieren, studenten, recreanten en ouderengroepen. Informatiedagen/dagdelen kunnen worden gegeven in het veld of op onze boerderij. Wij geven de boerderij-educatie en voorlichting omdat we het belangrijk vinden dat mensen begrijpen waarom we onze dieren houden, op welke wijze en waarvoor we de heideschapen inzetten. Daarnaast geeft het ook voldoening om scholieren kennis te laten maken met deze tak van sport.

 

 

Waar vind je ons?

Schapengrazerij Bornerbroek
Familie Dood
Lange Voort 1
7627 NG Bornerbroek
06-17692187

www.schapengrazerij.nl
mts.doodwithag@planet.nl
Facebook: @Schapengrazerij Bornerbroek