Ga naar de inhoud

Melkveebedrijf Udink

Wie zijn wij?

Hallo, wij zijn Henk en Alina Udink, woonachtig in Markelo en in het buurtschap Markelose Broek, oftewel; in “Maarkelse Brook”. We hebben 1 dochter; Melanie.

Wij runnen samen ons melkveebedrijf bestaande uit 155 melk- en kalfkoeien en ongeveer 80 stuks jongvee. Naast de koeien hebben we nog honden en een poes. 

Gezondheid en duurzaam vee is van groot belang, dit proberen we te bewerkstellen door daar in de fokkerij richting aan te geven en met protocollen te werken. Ook het 3x per dag melken van de koeien is daar een onderdeel van.

Wat kun je doen bij Melkveebedrijf Udink?

Op een speelse manier voelen, ruiken en horen waar ons voedsel vandaan komt, waar de melk vandaan komt en wat er van die melk allemaal gemaakt wordt. Door middel van een les op de boerderij willen wij jullie hier graag kennis mee laten maken. 

Wij stellen ons bedrijf open omdat we het belangrijk vinden dat onze burgers, niet-agrariërs, kunnen kijken hoe het er op een modern melkveebedrijf dagelijks aan toe gaat. Het is mogelijk om tijdens het melken mee te lopen / draaien met ons.

Waar vind je ons?

Melkveebedrijf Udink
Henk en Alina Udink
Brummelaarsweg 12
7475 RJ Markelo
06-45446126

alina.udink@gmail.com