Ga naar de inhoud

Zoogkoeienhouderij “de Wateregge”

Wie zijn wij?

Wij zijn Paul, Miriam, Pip, Fiep en Johannes en bewonen “de Wateregge”.
Op het erf hebben we een advies- en projectbureau voor het platteland. Door verbreding, vernieuwing en samenwerking streven wij naar een verbetering van de landbouwstructuur, het water- en natuurbeheer en de leefbaarheid in de stad en op het platteland.

Daarnaast heeft “de Wateregge” een kudde met Brandrode runderen, die ingezet worden voor natuurbegrazing in en rond Almelo.

Wat kun je doen bij Zoogkoeienhouderij “de Wateregge”?

We kunnen jullie belevend kennis laten maken met een stukje natuur-inclusieve landbouw. We kunnen op verzoek een excursie maken naar de Doorbraak (of een andere plek rondom Almelo) waar onze koeien grazen. Daarbij kun je het natuurvlees proeven van een Brandrode koe die het hele jaar door het voedsel uit de natuur haalt.

Daarnaast bieden wij het onderwijspakket “Welkom op het Twentse erf” aan. Dit biedt kinderen van groep 7 en 8 gelegenheid hun ogen te laten openen voor het agrarisch erfgoed in Twente. Kinderen leren de Twentse erven in hun eigen omgeving waarnemen, herkennen, verklaren en waarderen.

We kunnen ook een programma op maat aanbieden zoals het inzaaien van bijenlinten in het voorjaar, in een later stadium insectenonderzoek doen in deze stroken en uitleg geven over biodiversiteit in de breedste zin van het woord.

Belevend leren op “de Wateregge” is leuk, divers en de bezoeken worden in overleg ingevuld naar wat er in het seizoen te beleven valt. Hierbij kun je ook denken aan paddenstoelen zoeken in de herfst, waterdiertjes zoeken in het voorjaar, insectenhotelletjes maken in het najaar, natuurlijk knutselen afhankelijk van het seizoen.

Waar vind je ons?

“de Wateregge” – Familie ten Velde
Bolkshoeksweg 1
7607 TK Almelo

0546-455643
06-11273007

miriam@dewateregge.nl
www.dewateregge.nl