Ga naar de inhoud

Melkveebedrijf Pasman – Aalpol

Wie zijn wij?

Wij zijn Henk Aalpol en Joke Pasman en wij runnen ons melkveebedrijf samen met af en toe hulp van onze zoons Joost en Harm. We hebben 100 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Ons bedrijf ligt in de buurtschap Usselo, aan de zuidkant van Enschede, pal tegenover de Wissinksmöl, dichtbij recreatieplas Het Rutbeek, aan de doorgaande weg van Enschede naar Haaksbergen. Het bedrijf is verplaatst vanwege de aanleg van de nieuwe N18, begin 2014 zijn ze verhuisd, slechts 800 meter van het oude bedrijf. Het oude bedrijf was ruim 200 jaar oud en had een mooi karakteristiek erf. Hoewel nu alle gebouwen nieuw zijn en aangepast aan de laatste ontwikkelingen is het geheel mooi ingepast in het Twentse landschap.

Wat kun je doen bij Melkveebedrijf Pasman – Aalpol?

Wij willen graag laten zien wat er allemaal gebeurt op ons melkveebedrijf, ‘van gras tot glas’, melken, voeren, dierverzorging. Niet alleen luisteren maar ook zelf aan de slag met leuke opdrachten. Aan het eind van het bezoek knuffelen we één van onze liefste koeien en proeven we verschillende zuivelproducten.

Iedereen die interesse heeft kan ons bedrijf bezoeken. Toeristen en  scholieren zijn van harte welkom, maar ook voor een familie- of buurtdag, agrarische excursie of personeelsuitje kunt u bij  ons terecht. Het nuttigen van een consumptie en/of een eenvoudige lunch behoort tot de mogelijkheden. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Het tarief hangt af van de groepsgrootte en evt. bijzonderheden.

Wilt u weten hoe het er precies aan toegaat, dan kunt u een ‘workshop melken’ volgen (max. 2 personen). U bent welkom om 18.00 uur, gaat in bedrijfskleding mee de stal in, en loopt mee met het melken en voeren.  U krijgt de nodige uitleg over het dagelijks werk en wat er verder komt kijken bij het runnen van een melkveebedrijf. Afsluiting rond 20.00 uur met koffie of thee en krentewegge. Kosten €15 per persoon.

Waar vind je ons?

Melkveebedrijf Pasman-Aalpol
Henk Aalpol en Joke Pasman
Haaksbergerstraat 1006
7548 PC Enschede
06-13793855

mts.pasman-aalpol@outlook.com
Facebook: @Joke Pasman