Meteen naar de inhoud

Melkgeitenbedrijf Veelers

Wie zijn wij?

Op het eeuwenoude erf van de familie Veelers hebben verschillende generaties gewoond en gewerkt. Tegenwoordig houden wij, de familie Veelers (Gerrit-Jan, José en onze kinderen Clint, Dylan en Kayley) hier melkgeiten. Op ons melkgeitenbedrijf kunnen 1800 geiten worden gehouden die twee keer daags in een 108 stands rapid-exit melkstal gemolken worden. Wij werken dagelijks samen met onze drie kinderen en medewerkers op het bedrijf om het werk rond te zetten. De doelstelling is om op een zo’n duurzaam mogelijke manier geiten te houden die voldoen aan de hoogste gezondheidsstatus. Daarnaast wordt door middel van fokkerij de productie op een hoog niveau gebracht zonder dat dit inbreuk maakt op het welzijn van de geiten. In het vroege voorjaar worden er vele lammetjes geboren, de geitjes gaan we zelf opfokken voor jaarlijkse vervanging van melkgeiten. De bokjes blijven ook op ons bedrijf totdat zij groot genoeg zijn voor de vleesconsumptie.

Wat kun je doen bij Melkgeitenbedrijf Veelers?

We kunnen je rondleiden op ons bedrijf, langs de stropotten (stal) met geiten, de melkstal bekijken, geiten knuffelen en opdrachten laten maken. Het grootste deel van het ruwvoer wordt op eigen grond verbouwd. De meeste percelen liggen rond het bedrijf, waar we een kijkje kunnen nemen. En wie weet kun je een product van de geiten proeven……

Alle bedrijvigheid kan beleefd worden vanuit de ‘skybox’. Deze plek biedt een prachtig uitzicht op de geiten, die zich vermaken in de stropotten (stal). Daarnaast kunnen er in de “Schöppe”, op afspraak, geitenproducten worden geproefd uit eigen keuken. Zoals een geitenkaasplankje, geiten- en bokkenvlees of geitenijs. Uiteraard kan dit ook in combinatie met een rondleiding. Deze ruimte is ook zeer geschikt voor vergaderingen of andere bijeenkomsten zoals reünies, familiedagen of lunchgroepen. Tevens beschikken wij over een Rustpunt waar voorbijgangers altijd iets kunnen drinken op ons terras of in de “Schöppe”.

Waar vind je ons?

Melkgeitenbedrijf Veelers
Familie Veelers
Vondersweg 2
7496 PM Hengevelde

0547 333989
06 57072291

info@melkgeitenbedrijfveelers.eu
www.melkgeitenbedrijfveelers.eu
Facebook: @melkgeitenbedrijf Veelers
Twitter: @melkgeiten