webdesign buroVH
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Het initiatief

Kom Kiek'n, Kom d'r in! Kiekeboer’n is een initiatief van vooruitstrevende Twentse agrariërs in de gemeenten Borne, Haaksbergen en Hof van Twente. Samen met onze collega agrariërs laten we graag zien hoe veelzijdig het boeren in Twente kan zijn!

Kiekeboer’n betekent kijken bij de boer, maar Kiekeboer’n is veel meer dan alleen kijken. Wij maken van een boerderijbezoek een ware belevenis waarbij voelen, ruiken, proeven en beleven centraal staan. De Kiekeboer'n bieden gezamenlijk een toeristisch  en educatief pakket met:

  • Vier verschillende (fiets)routes langs de verschillende Kiekeboer’n, door het Twentse landschap. De routes liggen rond de Twentse dorpen Borne, Hengevelde, Haaksbergen en Stad Delden;
  • Een vrijblijvend bezoek aan onze boerenbedrijven (zie De Kiekeboer'n);
  • Getrainde Kiekeboer'n voor een duidelijke uitleg over het bedrijf en met achtergrondinformatie over de sector;  
  • Aantrekkelijke toeristische arrangementen waarin verschillende Kiekeboer'n samenwerken voor een op maat gesneden dag(deel) vermaak, plezier en beleving op het boerenerf;
  • Leerzame educatieve arrangementen met diverse thema's, waarbij leren en plezier centraal staan.

 

Hoe Kiekeboer’n tot stand is gekomen

Kiekboer’n is een initiatief van de deelnemende agrariërs om het agrarisch ondernemerschap van nu te laten zien. De Europese Unie, provincie Overijssel, Leader Zuid-Twente de gemeenten Haaksbergen, Hof van Twente en Borne hebben een financiële bijdrage geleverd om dit initiatief tot een succes te kunnen maken. Dankzij deze bijdrage zijn de Kiekeboer'n in staat geweest om hun bedrijven door middel van het project aan elkaar te koppelen. Zo is een unieke samenwerking ontstaan.  

De Kiekeboer'n zijn getraind in het presenteren van hun bedrijven, hebben informatie- en educatiemateriaal ontwikkeld en zijn geschoold in veiligheid en hulpverlening voor onze bezoekers. Kortom: een succesvolle samenwerking die vraagt om een succesvol vervolg.


Betekenis van Kiekeboer’n

De betekenis van Kiekeboer’n is veel meer dan de som van deze twaalf agrarische ondernemers. Kiekeboer’n staat voor promotie van de land- en tuinbouw in Twente en de land- en tuinbouw in het algemeen. Kiekeboer’n maakt bezoekers bewust van het leven en werken op het Twentse platteland en Kiekeboer’n heeft toegevoegde waarde voor groene recreatie en agrotoerisme in Twente.

Kiekeboer’n verbindt, stimuleert en creëert!

 

Vereniging Kiekeboer’n

De Kiekeboer’n werken samen in de vereniging KiekeBoer’n. Met de oprichting van de vereniging willen wij Kiekeboer’n continueren en verder ontwikkelen om zo vernieuwend te blijven. Daarbij kijken wij bewust naar andere vergelijkbare regio's om het concept verder te ontwikkelen. De Kiekeboer'n staan open voor suggesties. Voor vragen of initiatieven met betrekking tot verenigingszaken kan vrijblijvend contact opgenomen worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voorzitter Vereniging Kiekeboer'n).